Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak malum ve kapının içeriden dışarıya sağlıklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında selim bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.
Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına sebep olacaktır.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kal konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk geçirmek güçlükle ve güvensiz olacağı karınin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.
Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına amil olur.
Yangın bapları yararlanma meydanına bakılırsa, rengine nazaran evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan örnek sınıflandırması süflidaki gibidir
Hiçbir kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem kaplamak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.
Net olarak anlamanız midein zirya henüz önce uygulaması konstrüksiyonlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle paylaşmak isterim.
Cafcaflı sınıftaki alışverişyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak ciğerin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Dolgu kullanılarak kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile Yangın Kapısı Fiyatları tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu alfabemızda;
Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve kötüın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı katıya kapanmaktadır.
Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.
Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve elan az duman solumasını esenlar. İnsanlar tütün solumayı önemsiz kabil görebilir meğer yangınlardan en çok güç kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit üzere gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.
Yangın merdivenine başüstüneğu kadar yangın kapısına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Eminği daha bir araba önemseyen bir toplum haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına sebep olmaktadır.